Bara att hålla med.

Riksdagskandidat Lasse Gästgivars har en klart läsvärd insändare i dagens Vasabladet. Gästgivars går till attack mot bland annat Forststyrelsen och det han kallar diktat. Vi är många österbottningar som fått bestämmelser om vår egen natur och miljö uppkörda i ansiktena under de senaste åren. Forststyrelsen och Miljöcentralen agerar översittarmyndigheter och trampar in på områden man anser sig ha bättre kontroll över och kunskap om än någon annan. Precis som Gästgivars skriver så är den krassa sanningen den att Forststyrelsen kommit med regler om när och hur man får vistas på av dem utvalda områden under kalenderåret. I Karperö har Miljöcentralen satt käppar i hjulet för både privata markägare och skifteslag då det gäller fredande av mark och vatten. Var det sunda förnuftet hos dessa instanser finns vet jag och många andra inte, om det ens finns något. Människan har, alltsedan Ŗsterbotten steg ur havet, vårdat miljön på ett sätt som gör att vi idag kan njuta av den till fullo. Vi har idag möjlighet att fortsätta vårda och sköta om naturen, likt våra förfäder. Den möjligheten vill myndigheterna frånta oss. Forststyrelsen och Miljöcentralen är i princip lika tjurskalliga som vår sittande statsminister. ”Jag har inte ändrat åsikt, eftersom jag har rätt” är ett uttryck som mer än väl stämmer in på de så kallade miljökämparna. Det jag frågar mig är hur vår natur och miljö skulle se ut om människan inte hade brytt sig om och vårdat den under de århundraden som förflutit? ńr Miljöcentral och Forststyrelse de kunniga efter vilka vi ska rätta oss nu och i framtiden? Det om något är en fara för miljön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s