För nio år sedan.

För nio år sedan var jag 14 år gammal, gick i högstadiet och väntade ivrigt på att fylla 15 och därmed få det där efterlängtade mopedkortet. Den 11 september 2001 kom jag hem från skolan i vanlig ordning och knäppte på text-tv:n i jakt på de senaste nyheterna. En blinkande rubrik på SVT:s sidor sade att ett flygplan kraschat in i World Trade Center i New York. Jag slog hastigt på Euronews, som på den tiden var det bästa man kunde få när det gällde färska internationella nyheter. Bilder av en brinnande skyskrapa dök upp och några minuter senare kom nästa krasch. Det andra United Airlines-planet träffade det andra tornet och dådet var ett faktum. Nu, elva år senare, har jag hunnit växa upp och till och med skriva en kandidathandling utgående från vad som hände ”over there” den där dagen. Det är en dag som ingen någonsin kommer att glömma, och som satt spår djupare än många andra i världshistorien. Bushs krig mot terrorn i Afghanistan och de fortsatta oroligheterna där visar att världen förändrats.

4 tankar på “För nio år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s