Stiltje inför slutspurten.

Lyssnade, i brist på annat, på Sveriges radios partiledardebatt ikväll. Det var ingen debatt som fick en att trilla av stolen, inte heller var det någon debatt som kommer att ge någotdera blocken mer eller mindre röster. På något sätt kändes det som om alla vara relativt rädda för att göra bort sig, med nio dagar kvar till val. Sahlin försökte få Reinfeldt på fall i jobbfrågan, men statsministern klarade sig ur attacken och vann den, i mitt tycke. Det mest noterbara var nästan Lars Ohlys miniattack på Göran Hägglund, där Ohly beskyllde kristdemokraten för att försvara Israels agerande i Mellanöstern. Till saken hör att frågan gällde Iran kontra Israel och att Hägglund föredrog Israel om han måste välja. Med tanke på oppinionsmätningarna som presenteras av bland andra Dagens Nyheter idag så hade vänsterblocket behövt plocka mängder med poäng idag. Det gick inte vägen, och frågan är nog vad som ska hota en alliansseger nästa veckas söndag. En historiskt stor kollaps, och ett antal ess ur den rödgröna rockärmen behövs nog nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s