Kunglig flärd.

Ingen kan ju ha undgått att det är kungligt bröllop i Sverige idag. Gyminstruktören Daniel Westling blev Prins Daniel när han sade ja till Sveriges tronarvinge, kronprinsessan Victoria. Jag är väl ingen större anhängare av kunligheter, eller av monariker heller för den delen, men kan inte låta bli att imponeras av traditionerna och historien kring den svenska tronen.
Victoria kommer, när och om (hon behöver ju inte göra det) tillträder tronen att bli Victoria I av Sverige (Jonas måste rätta mig om jag har fel) och bli Sveriges drottning, den första sedan Ulrika Eleonora, som inte blev speciellt långvarig på sin position.
Det som nu blir intressant efter detta är om och när Victoria och Daniel får barn. Vilka namn de får, och vad Sveriges därpå följande regent därmed kommer att heta. Blir det en son gissar åtminstone jag på Erik eller Oscar. Blir det en flicka lär det bli Ulrika.
Det känns lite ståtligare än det kungahus vi kunde ha haft i Finland. Väinö I och Väinö II klingar inte riktigt bra.

2 tankar på “Kunglig flärd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s