Gammal är äldst.

Spanien brukar inte var detsamma som framgång i stora mästerskap. Undantaget kom för två år sedan då man tog hem EM-titeln. Annars har man gått knackigt i de stora turneringarna. I VM för fyra år sedan skickade Frankrike hem matadorerna redan i åttondelen. I år har man inlett uselt, riktigt uselt.

  

Schewiz, det där landet som inte är bra på något egentligen, nockade de röda i Durban tidigare idag. Gelson Fernandez, som ratades av Manchester City ifjol, gjorde matchens enda mål och såg till att Spaniens väg mot en VM-medalj blev betydligt mer krokig än det var tänkt.

  

Spanien lär knappast ha några problem med blåbärsnationen Honduras i nästa omgång, men kan få det rejält tufft mot Chile ifall man inte bättrar på spelet rejält. Chile borde ha gjort fler mål än ett mot just Honduras idag.

  

Sydafrika är på väg ur hemmaturneringen efter en klar 0-3-förlust mot Uruguay. Forlan satte två strutar, varav den senare från elva meter. Straffen var korrekt dömd, även om Luis Suarez föll enkelt. Massimo Busacca, domare från det där landet där man inte är bra på något (utom att döma fotboll då, kanske) visade ut målvakten Khune för fällningen. Hårt, men helt enligt reglerna.

  

Uruguay är i förarsätet i gruppen med fyra poäng. Frankrike eller Mexiko lär tar den andra platsen i åttondelen. De båda möts imorgon kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s