Flytten, analysen och felvalet.

En händelserik lördag går mot sitt slut. Sambon och jag hann flytta nästan allt ur den gamla lägenheten till den nya på ett fåtal timmar idag. Med mycket god hjälp av Mika, David och Lisa. De var verkligen guld värda, speciellt när en icke alltför lätt soffa skulle upp till femte våningen och min rygg började strejka.
En dyblöt match i Smedsby, där I-JBK föll mot Klubi-36 med 1-4 följdes upp av fotbolls-VM på televisionsapparaten. Nigeria föll med 1-0 mot Argentina efter att förre United-spelaren Heinze gjort matchens enda mål på hörna. Argentina imponerade inte på mig, och Messis ineffektivitet i landslaget fortsätter. Lars Lagerbäcks Nigeria har en del att fundera på inför mötena med Sydkorea och Grekland.
England kryssade, 1-1, mot USA, efter bland annat ett snyggt mål av Steven Gerrard. Bollen såg ut att gå på samma snöre som de ryska hockeylirarna använde sig av på 80-talet. Heskey skarvade fram kapten Gerrard som stötte in bollen i nät. 1-1-målet var VM:s värsta hittills. Clint Dempseys tämligen ofarliga skott fumlades in i mål av Robert Green. En tavla som inte får inträffa i ett VM-slutspel. Fabio Capello lär byta keeper till mötet med Algeriet.
England fick inte igång något spel och såg stundtals loja och förvirrade ut. Så har mycket av spelet överlag sett ut hittills, efter två dagars spel.
Mari Kiviniemi är för övrigt ny ordförande för Centerpartiet, och därmed också statsminister i republiken Finland inom en dryg vecka. Katastrof säger gemene man i Ŗsterbotten. Jag är beredd att hålla med. Kiviniemi har i sin roll som kommunminister gjort allt för att sätta käppar i hjulet för svenskan i vårt landskap och ser ut att fortsätta med det. Vi får en statsminister som inte vill respektera grundlagen och statliga utredningar. Vi får en statsminister som inte vill att finska och svenska ska gå hand i hand i vårt land.
Kiviniemi har nu dryga tio månader på sig att bevisa att Centerpartiet är rätt parti att leda landet. Vi får hoppas att väljarna tar förnuftet till fånga i april nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s