Löws slipsten.

Joachim ”Jogi” Löw var den där mörkhårige assistenten som sakta men säkert kröp fram ur skuggan undan Jürgen Klinsmann under VM 2006. Det var han, en före detta mittfältare, som fick förtroendet när Klinsmann avgick efter bronset i hemma-VM.
Löw inledde, om det uttrycket tillåts, med ett silver i EM 2008. Där hann han med att bli uppvisad på läktaren, bli påkommen som smygrökare, och bli tvungen att bevittna kvartsfinalen mot Portugal från åskådarplats. Löw gav sånär, tillsammans med assistenten Flick, det tyska folket ett nytt mästerskapsguld.
VM 2010 sparkade igång ikväll för tysk del. Löw var där, liksom Flick. Duon fick se ett ungt Tyskland (man har VM:s yngsta trupp, med en medelålder på 26 år) spela fotboll som inget annat lag gjort så här långt i turneringen. Tyskarna visade upp den där farten och finessen som åtminstone jag saknat så här inledningsvis.
Tyskarna hade ett brett register att bjuda på. Fyra olika målskyttar i Podolski, Klose, Müller och Cacau vittnar om det, om inte annat. Tyskland sågade sönder Australien med snabba vändningar, bollar på rättvända anfallare i fart och ett imponerande tålamod. Löw kan gå långt igen.
Det som talar mot Tyskland är just orutinen och förmågan att hålla sig kyligt i de avgörande lägena längre fram. Där har firma Löw/Flick något att jobba på. Försvaret sattes inte på några större prov ikväll, och hade inte Tim Cahill blivit (felaktigt) utvisad hade vi kanske fått se ett annorlunda Tyskland i andra halvlek.
Nu tar vi natten, imorgon missar jag Holland – Danmark på grund av jobb. Jag litar på att La Naranja Mec&aagrave;nica vinner och fortsätter på den av tyskarna inslagna vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s