JA till pälsnäringen!

Vasabladet väljer, sin vana trogen, att slå på stortrumman i rubriksättningen när det närmar sig partidag för SFP. Detta  är ett bra exempel på det. 80 motioner lämnas in, en hamnar i blickfånget här i Ŗsterbotten.

  

Den motion som ska upp till behandling i fråga om pälsnäringens vara eller icke vara är en brännpunkt modell större i detta landskap. Motionen, som är författad i östra Helsingfors, vill förbjuda pälsnäringen i Finland.

  

Det om någonting är något som vi österbottningar, och särskillt vi riksdagskandidater bör motsätta oss. Att förbjuda pälsnäringen är det samma som att göra många av våra lantbrukare arbetslösa. Det är det samma som att ta bort den näring som ger våra producenter sitt levebröd.

  

Pälsnäringen i Finland sysselsätter idag 22000 personer, och som artikeln förtäljer så är det en stor post i vår export. Det är med andra ord inte enbart lantbrukarna som lider ifall vi förbjuder pälsfarmarna.

  

Pälsfarmarna gör att vi i bland annat Ŗsterbotten har en levande landsbygd. Den bidrar till en högre sysselsättningsgrad och stimulerar landsbygdsnäringen som annars är hårt åtgången.

  

Jag hoppas och tror att SFP inte antar motionen utan låter landsbygden och pälsnäringen leva.

5 tankar på “JA till pälsnäringen!

    • Hej du, Anonym! Du verkar vara väl insatt i vart jag ska och inte ska. Jag är inte utsedd som representant, därav uteblir jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s