Pinsamt låg nivå på invandrardebatten.

Samlingspartiets ungdomsförbunds ordförande Wille Rydman har via sin blogg och i Hufvudstadsbladet gjort flera invandrarkritiska uttalanden. Rydman har bland annat lyft fram Sverige som ett exempel på dålig invandrarpolitik samt brottsligheten bland invandrare i vårt västra grannland.
De egentliga konsekvenserna ser ut att bli att Moderata ungdomsförbundet, MUF, uteblir från en nordisk konferens i Helsingfors. Det borde rimligen få större konsekvenser. Rydmans uttalanden har fått lokalavdelningar att ta avstånd, men någonstans borde det ringa andra klockor också, både för Rydman och för Samlingspartiet.
Rydman tenderar att gå i de spår som Sannfinländarna och deras partiordförande Timo Soini trampat upp de senaste åren. Man vill plocka och vinna billiga poäng på att attackera invandrarna både under goda tider och under en ekonomisk nedgång. Det är en rent ut sagt en beklämmande politik som ett parti av Samlingspartiets storlek och dignitet tillåter.
Att man lyfter fram invandrarpolitik som den absoluta kärnfrågan är ett tecken på att man har en ganska torftig politisk grund att stå på i övrigt. Det har inte Samlingspartiets ungdomsförbund, eller partiet som sådant. Därför torde det vara på sin plats att ifrågasätta Rydmans position, om den inte går i enighet med partiets politik.
Det är trots allt en hel del som står på spel fram till april 2011. ńven för Samlingspartiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s