Världens fulaste

Laken är världens fulaste fisk, eller, åtminstone en av dom fulare. Trots detta är den ack så god. Inte för att fisken i sig smakar särdeles mycket. Det är snarare hela rätten det är frågan om. Potatis, sås och lake. Det är vintermat i sitt esse här på Hultvägen. Jag äter kanske inte så mycket av själva fisken. Romen däremot är bland det godare som finns.

Vissa äter sik-, forell- eller löjrom, jag äter lakrom i form av romsmör. Det är i mitt tycke bland det godaste som finns att sätta på en knäckebrödsbit. Det är också en sak jag lärt mig äta. Det fanns mycket jag rynkade på näsan åt då jag var yngre, och just romsmör var bland det värre jag visste.

Smöret i fråga föll i samma kategori som kålrots- och morotslåda, lutfisk, blodbröd, leversås, sill och en del annat ”konstigt”. Det mesta går ner nu för tiden, med undantag för lutfisken och blodbrödet.

Efter den kulinariska succén lake väntar uppladdning inför kvällens OS-sändningar. Har Hannu Manninen bättre nerver än Janne Ahonen?

2 tankar på “Världens fulaste

  1. Det var nog inte nerverna som spökade för Ahonen, som gjorde sina bästa hopp just under tävlingen. Alltid bäst när det gäller, men formen är tyvärr inte på topp. Vi hoppas på Manninen även om han är ett lite osäkert kort just i år då träningen har fått stå tillbaka för studierna.

    • Så kan det förstås vara, men samtidigt har han ju aldrig riktigt lyckats i mästerskap, han har ju trots allt inte varit i urusel form alla gånger. Manninen är nog en gåta, med tanke på hur lite han tävlat i vinter. Men, guldet i Sapporo 2007 visar ju att han kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s