Vem döper maträtter?

Har just ätit två portioner Flygande Jakob, tanken som slog mig och som slagit mig förr är den i rubriken. Skolköken och även studentrestaurangerna har de mest vansinniga namn på sina maträtter. Under tonårens glada tid avnjöts Gulasch från Pustan, Italiensk kötträtt och just Flygande Jakob i Smedsby.

Inte för att rätterna på något sätt anspelade på det som fanns i själva namnet, med undantag för den italienska kötträtten då, kanske. Den bestod av makaroner, malet kött och oregano, hör och häpna. Däremot, Flygande Jakob? Vem har kommit på namnet? Kycklingar flyger ju inte ens.

4 tankar på “Vem döper maträtter?

    • Jo, så mycket har jag nog hängt med i skolan, det roliga är bara det att maträtten i sig inte gav intrycket ”Gulasch”. Istället kändes det mest som en omdöpt köttsås. Man får lyfta på hatten åt köksorna som i alla fall har fantasi med namnen 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s