Oravais vågade

Oravais sade ja till samgång med Vörå-Maxmo i en rådgivande folkomröstning denna Alla hjärtans dag. 720 sade ja mot 593 nej. 25 röstade blankt. Exakt vad dessa 25 hade för mission i röstningsbåsen idag får man väl fråga sig. SFP-avhopparna i Ändring nu får vind i seglen, och de segdragna veteranerna som ska ha kvar Oravais som självständig kommun fick det än mer jobbigt.

Fullmäktige ska fatta det avgörande beslutet, men allt tyder väl på att man nu säger ja till en samgång, om än inte enhälligt. Folkomröstningen var rådgivande, men det finns säkert sådana som trotsar denna. Jag är, som flera andra statsvetare, ingen anhängare av folkomröstningar. Varför orkar jag inte gå in på nu, det får vi ta en annan gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s