Idiotiska FB-grupper och Peter Albäck

Nu, när den nya datorn börjat sjunka in i mitt medvetande, när diverse drivrutiner är installerade och när flash inte spökar längre så börjar man så smått återgå till det där vanliga slösurfandet. Mitt i detta så hittar man en av de miljontals Facebook-grupper som verkar skapas om dagarna. Den jag fann handlar om hur mycket man hatar en gymnastiklärare i Korsholms högstadium.

Gruppen sägs vara startad som ”en protest” mot läraren i fråga. Gruppstartaren är av allt att döma någon elev som tycker att gymnastik är det värsta och tråkigaste som finns och som kommit på kant med läraren i fråga. Trots att förståndet inte är det bästa i tonåren så måste det väl finnas någon måtta, något sunt förnuft? Det finns flertalet personer jag föraktar och ogillar, men inte startar jag FB-grupper för det. Förhoppningsvis försvinner gruppen fortare än kvickt.

På tal om sunt förnuft så har svenska centerns ordförande Peter Albäck återigen hamnat i blåsväder. Han verkar gilla orkanstyrkorna kring öronen, den gode Peter. Denna gång handlar det om att han bloggat om partikollegan Helena Tornberg, hennes laestadianism och att hon, enligt Albäck skulle ha känt till övergreppen i Skutnäs utan att berätta om dem.

Jag försvarar på intet sätt det som skett i Skutnäs, men samtidigt är det överraskande hur pass våghalsig Albäck är när han hänger ut en kollega med så säkra föreskrifter. Gör man något sådant ska man definitivt ha kött på benen, vilket Albäck påstår sig ha. Hur lämpligt det sedan är att svenska centerns ordförande går ut med sådana påståenden när partiet och dess svenska falang är i gungning är en annan sak.

Albäck gör allt för att få blickarna riktade mot sig, och visst lyckas han. Han verkar leva efter tesen att all publicitet är bra publicitet. Någonstans måste man dock dra gränsen för vad man kan uttala sig om som ordförande, oavsett vilken stol man sitter på. Ordförande ska återspegla de människor han har under sig. Jag tvivlar starkt på att Albäck återspeglar svenska centerns åsikter. Senast i april 2011 lär vi har svaret på vad Albäcks utspel kostat, riksdagsvalet är ett bra kvitto på sådant.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s