Inne i ett stim

Just nu är det bara otroligt skönt att få vara ute och röra på sig. I min jakt på det perfekta flåset och den optimala konditionen till sommaren var jag igår ute på det första löppasset i Vasa på väldigt länge. Fyra kilometer avverkades galant, i tämligen högt tempo. Fyra kilometer är måhända inte så mycket, men igår kändes det väldans perfekt.

Det är väl egentligen så att det är tempot som avgör och inte sträckan. Igår var det väldigt skönt att kunna konstatera att man orkar trots allt. Blev inte trött i varken ben eller andning igår, men sprang ändå inte längre än dom där kilometrarna, mest för att jag inte är så van, än.

Det känns för första gången någonsin skönt att vara ute på länk, man är på något vis inne i ett stim. Hoppas bara att det håller i sig hela vintern och våren.

2 tankar på “Inne i ett stim

  1. Hitta till din sida. Stämmer bra att sträckan int e så viktig, tiden och tempot avgör om träningen är effektiv (även kallat bra). Viktigt med skorna absolut. Sen är också underlaget viktigt, man springer ju hellre på sågspån än asfalt 🙂

    • Välkommen bara! Jo, det är precis som du säger. Tempot är nog nyckeln, så länge man orkar hålla ett bra och jämnt sådant är mycket vunnet. Underlaget är snöigt just nu, men det får duga 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s