Den absoluta nollpunkten

Gjorde ett försök att briljera med de få fysik- och kemikunskaper jag har kvar när jag talade med en kompis här nyligen. Med tanke på dagens bistra temperatur utomhus slog jag mig till minnes att den absoluta nollpunkten är -273,15 grader. Det är ungefär 250 minusgrader kvar dit. Där har vi ett ypperligt exempel på vad som fastnar och inte fastnar. Nu är jag ju inte fysiker, men det är snudd på skrämmande vart kunskaperna flyger och far efter att man gått ut grundskolan.

2 januari ståtar på väggkalendern jag fått av kommunen. Som bild i januari fungerar en häst, av alla tänkbara motiv. Säga vad man vill om kommunen, men några fotografer av rang har man nog inte anlitat till det här uppdraget.

2 januari betyder annars att det är 68 år sedan japanerna intog Manila under Andra världskriget. Det betyder också att det firas årsdag i Georgia. 1788 ingick man, som den fjärde delstaten, i den amerikanska unionen.

Korsholm går mot sitt, i alla fall officiellt sett, 662:a år. Året kommer att bli historiskt på så sätt att vi tar ställning för samarbete eller samgång inom ramen för KSSR-processen. Januari lär bli debattens månad, om politikerna inte fryser inne kring någon nollpunkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s