År tjugohundratio

Det har nu gått mer än tio år sedan detta millennium började. Otaliga var de olyckskorpar som kraxade och påtalade hur många datorer som skulle krascha när vi väl gick in i år 2000. Nu har det gått tio år, och jag tror att många datorer plockat ner skylten av andra skäl än siffrorna i kalendern under dessa jordsnurr.

Igår, när 2009 blev 2010, avnjöt jag, fästmön och fem kompisar en väldans god (om man får säga så om egen mat) trerätters på Skolhusgatan. Vinet var gott, sällskapet fantastiskt och skratten många. Pojkarna vann två raka Alias-matcher och är alltså obesegrade hittills i år. Påtalas bör dock att pojkarna förlorade x antal matcher under fjolåret, så lite revansch var sannerligen på sin plats.

Efter champagne och raketer så kunde man summera ett år som varit smått fantastiskt, i alla fall ur min synvinkel.

  • Jag förlovade mig med Malin. Den 6 augusti växlade vi ringar.
  • Jag blev politiker ”på riktigt”. Efter invalet i oktober 2008 började karriären ordentligt ifjol.
  • Jag fick nytt jobb. Trots finanskrisen hade jag två jobb under sommaren. På Kvevlax Sparbank och på Prisma. Vi får hoppas på något liknande i sommar.
  • Jag var huvudtutor för Samhälls- och vårdvetenskapliga fakulteten, som upphörde som enhet vid tolvslaget igår.
  • Jag fick vara med i Pampasmaffian och därmed ordna Pampas Nationaldag 2009. Det klart bästa och häftigaste jag gjort i föreningsväg. En merit som slår det mesta och en upplevelse utöver det vanliga.

Det kommande året tror och hoppas jag ska innehålla något av följande, helst alltihop.

  • En kandidatexamen. Knappast blir den fullständig poängmässigt till våren, men under år 2010 ska jag i alla fall ha titeln politices kandidat på cv:n.
  • Mer politisk erfarenhet. Något jag antar kommer av sig självt, men det gäller också att ta för sig då det väl bjuds.
  • En resa. Förmodligen blir det Spanien i maj, om planerna slår rätt in. Det börjar bli ett tag sedan senaste utlandsvistelsen.
  • Mera tid med kompisarna. Nog för att det blivit en hel del av den varan under föregående år också, men det vore väldans trevligt med en lång, varm sommar tillsammans med de bästa av vänner.
  • En ny Playstation. Efter att ha ägt både den allra första och sedermera även den andra varianten av Sonys tekniska flaggskepp så hägrar nu den tredje varianten. Den lär få vänta tills kandidaten är ihopsydd dock.

Detta om detta. Hoppelunda uppfylls något av dessa. Några nyårslöften ger jag inte, egentligen. Eller jo, det gamla vanliga. Att inte börja röka i år heller 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s