Var är klimatförändringarna?

Jag är mycket väl medveten om att man inte kan se följderna av global uppvärmning idag, imorgon eller nästa år, för den delen. Men visst är det lite paradoxalt att det blir 27 grader kallt här i Korsholm samtidigt som världens kloka (?) huvuden slår ihop sig i Köpenhamn och försöker få fram ett nytt klimatavtal.

Nu är jag inte den störste miljöprofeten här på jorden, men samtidigt förundrar man sig nog över folks dumdristighet, att man inte sätter klimat och miljö längre fram i prioritet än man gör. Det är ju trots allt miljöerna och omgivningarna som är grunden till allt det vi gör, stort som smått.

För att övergå till det mer lokala planet och dess klimat så har jag fått stöpsla i motorvärmaren i tid idag. Primeran är i och för sig van med det mesta, men gillar inte riktigt att bli igångtvingad kall.

Ikväll deltar jag i mitt första budgetmöte som fullmäktigeledamot. Som jag tidigare skrev så tror jag att SFP-gruppen är enig i allt utom pengarna till utbildningen. Där blir det omröstning. Sedan hoppas jag att vi kan hålla ihop när förslagen och ändringarna börjar hagla från vänsterkanten. Det vore konstigt om inte sossarna eller vänstern ska ha mer pengar till den sociala sektorn. Nämnas bör här att man redan fått 200 000 euro extra, och att man nu fått order om att göra det bästa man kan av situationen.

Någon gång kring 22-23-tiden ikväll vet vi hur det gick.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s