Drömmen om en diskmaskin

Jag har väl alltid varit svag för saker som förenklar min vardag, men efter diskussionen som följde kvällens årsmöte med SU så är jag än mer sugen på en diskmaskin. Orsaken till det hela är att suppleant-Toffe inhandlat en Bosch, en liten sak som får plats i ett skåp, låt oss säga under diskbänken.

Nu är det ju inte några enorma mängder som ryms i en så pass liten maskin, men i en lägenhet som våran skulle det inte rymmas någon större heller. Tallrikarna och glasen som den skulle svälja är inte detsamma som med en stor, men för ett hushåll av vår storlek vore den bra. Jag har, tillsammans med sambon, kommit fram till att vi knappast flyttar så mycket under resten av studierna. Det skulle innebära att vi inte löper risk att flytta till en lägenhet som redan har en diskmaskin.

Nu ska man aldrig säga aldrig. Någon vacker dag ska det säkert byggas eget, men den dagen har man säkert nött upp en diskmaskin redan. Så, frågan är ju då om det är värt investeringen. Plats får den, det har jag kollat. Lägg därtill att den ”bara” borde vara att stöpsla i och koppla till vattenkranen.

Nu återstår det att se hur vi budgeterar. En resa till Barcelona står nämligen på tapeten någon gång den också.

1 tanke på “Drömmen om en diskmaskin

  1. Bordsmaskinerna tenderar att vara nästan lika dyra som en normalstor, men om ni inte får plats så hjälps det ju inte. I somras köpte vi en två år gammal begagnad normalstor diskmaskin till villan för 120 euro och det var ett riktigt kap. Går tyst och smidigt och diskar bra. Hittade den på findit.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s