Lid med Martin Hansson!

Alltsedan Thierry Henry tog bollen med handen inte bara en utan två gånger i Frankrikes match mot Irland i onsdags så har debatten gått het. Det har debatterats om huruvida matchen borde spelas om, om Henry ska straffas för tilltaget, om det ska införas kameror i straffområdet för att avgöra svåra situationer, men framför allt så har domaren hamnat fokus.

Martin Hansson, en 38-åring från Holmsjö, har fått ta emot oerhört mycket kritik för att han inte såg handsen på Henry. Likaså har hans kollega, den assisterande domaren Stefan Wittberg fått ta emot samma mängder för att han inte höjde flaggan för offside i första läget, och för att han inte flaggade av Henry i andra läget.

Så kallade experter som Erik Niva, Jens Fjellström och Glenn Strömberg har alla uttryckt sig och klandrat Hansson. Niva har gått så långt att han kallar det för den största svenska domartabben någonsin, och sagt att Hansson bör utelämnas från sommarens VM.

Far och jag konstaterade så sent som idag hur oerhört enkelt det är för en studioexpert eller en kommentator att uttala sig, utan att själv ha behövt uppleva situationen. Man tror att man vet, och tror att reglerna är utformade på ett visst sätt.

När man själv är domare så är det en helt annan vinkel på det som sker på planen. Hansson var skymd av ett antal spelare och kunde omöjligen se handsen. Kunde han ha haft en annan position? Ja, men vem sjutton vet att Henry kommer att fösa bollen med handen, just då? Borde Hansson ha dömt bort målet? Nej. Hansson kan inte döma bort ett mål för något han inte har sett.

Wittberg då? Offsiden låter jag vara osagd, en assisterande domare har ett synfält som ingen tv-kamera eller åskådare i världen har. Dessutom ska denne bestämma sig inom loppet av hundradelar av en sekund. Wittberg var även han skymd och kan inte lastas för handsen.

Rösterna som höjts och som uttalat sig emot Hanssons fortsatta dömande är enbart löjliga. Min personliga åsikt är att Hansson ska få döma VM, dock inte Frankrikes matcher, av naturliga skäl. Att lasta en domare för något man inte kan se, och att förstöra en bra karriär med ett misstag som kan hända vem som helst går bara inte. Hansson ska döma VM, så bra är han.

1 tanke på “Lid med Martin Hansson!

  1. Martin är sveriges sämsta domare. Han skulle ha sett handsen. Det här var inte första gången han har gjort grova misstag i den sista minuten av matchen. RÄDDA VÅRA LIV, RÄDDA VÅRA BARN, BORT MED HANSSON FRÅN FOTBOLLSPLAN!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s