Konstruktivt förslag.

Här kommer nu ett synnerligen konstruktivt förslag som jag i min spontana självgodhet kom på. Nu när österbottningarna blir av med sitt älskade smör (vilket det inte är egentligen, tror att det benämns så galant som fettblandning) kan vi med all rätt yrka på att få till baka taxfreen på rutten Vasa-Umeå. Varför då detta? Jo, med taxfree får vi med all säkerhet ett rederi som Tallink/Silja att återinföra ordentlig färjetrafik mellan städerna. Detta får till följd att konsumtionen ökar i städerna. Konsumtionshysterin får också som följd att Hamstermarket återuppstår (för inte kan väl den arma butiken finnas kvar fortfarande?) och väskorna fylls med diverse billiga livsmedel. Ŗsterbottningarna kommer då att bära hem otaliga mängder Bregott. Ņtminstone vår familj bar hem mängder med hushållsprodukter från denna pitoreska butik i Holmsund. En resa till Umeå var inte en resa till Umeå utan att man bar hem bakpulver, vaniljsocker, kakao, c-vitaminbrustabletter och just det, Bregott. Alltså, österbottningar. Ett yrkande om återinförd taxfree är vad vi behöver denna sorgens dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s