Tji fick jag.

Den 7 juni spelar Sverige och Finland EM-kval på Råsunda i Solna. För svensk del en väldigt viktig match, för finsk del en ganska så obetydlig, om man ser till det fortsatta kvalet. Jag har själv aldrig sett en fotbollsmatch i Sverige, och klurade tillsammans med konstapeln ut att just denna match kunde vara något att se, på plats. Kollade upp med Svenska fotbollförbundets biljettkontor, som glatt meddelade att vi inte får köpa egna biljetter till matchen, utan måste vända oss till det egna förbundet. Anledningen? Svenska och finska fans ska stå/sitta åtskiljda från varandra. Finska fotbollförbundet kommer att få cirka 3500 biljetter till matchen, supporterklubben har förköpsrätt och någon större lust att stå i klacken har jag inte. Tillika förstår jag bestämmelserna, men det känns likväl lite harmt att inte få köpa biljett och sitta där man vill. Tvivlar på att fyra österbottningar startar kravaller på läktaren.

 

2 tankar på “Tji fick jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s