Farfars val.

Den 20-21 mars 1983 hölls det riksdagsval i Finland. Min farfar Göran var kretsordförande för SFP och riksdagskandidat med nummer 3 i Vasa valkrets. Hans valreklam finns kvar, och trots att det har gått mer än ett kvarts sekel sedan valet, känns vissa av teserna igen. Jag tänkte återge ett antal av dessa, och börjar med språket.

  

”Göran Beijar är SVENSK. Han är uppvuxen under en tid då känslan för fosterlandet, modersmålet och hembygden var okränkbara begrepp. Mycket av den känslan har blivit kvar hos honom. Om Du någon gång hört honom hälsa välkommen till en SFP-fest har Du inte kunnat undgå hans uppmaning till svenskfolket, att tro på sig självt och på sin egen möjlighet till fortsatt existens i sitt eget land.

  

Just tron på sig själv, och möjligheten till fortsatt existens i sitt eget land är viktiga element än idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s