San Marino och Jari.

San Marino väntar i EM-kvalets fjärde match ikväll på Olympiastadion. San Marino är Europas sämsta fotbollsnation och har vunnit en match under de 24 år man haft ett landslag. Segern kom mot Liechtenstein i en träningsmatch år 2004. I VM- eller EM-kval har man aldrig vunnit. Sett till världsrankingen så finns det fyra lag som är sämre, enligt FIFA. Dessa fyra är Anguilla, Montserrat, Amerikanska Samoa och Papua Nya Guinea. Stora nationer, som synes. Finland är för kuriosans skull rankat som nummer 86, efter ett ras med 22 placeringar efter de tre inledande kvalförlusterna. Olli Huttunen leder landslaget i sin första och förmodligen sista match som förbundskapten ikväll. Han leder ett lag utan Jussi Jääskeläinen, Teemu Tainio, Jonatan Johansson och Perparim Hetemaj. ńndå ska det bli vinst. Något annat finns helt enkelt inte. Det väntas några få plusgrader i Helsingfors i afton, något som ska tala till fördel för de våra. Jari Litmanen kan, enligt vissa, göra sin sista landskamp ikväll. Jag tror på en fortsättning och på ett troligt avslut i ett varmare Helsingfors i sommar. Det om något är kung Jari värd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s