Spelar Soini SFP i händerna?

Jag må vara blåögd och inbiten SFP:are, men något säger mig att Sannfinländarnas ökande opinionssiffror kan spela SFP rakt i händerna, då det gäller en plats i nästa regering. Varför? Därför att SFP kan bli brickan som ger en kommande regering majoritet i riksdagen. I den senaste undersökningen ligger Samlingspartiet på 22 procentenheter, SDP på 19,7 och Kepu på 18,9. Säg att Samlingspartiet och SDP bildar regering, om ordningen förblir den samma fram till valet. Säg också att Sannfinländarna har kring tolv procent i väljarunderstöd. Det ger SDP och Samlingspartiet 42 procent sammanlagt. Fortsätter De gröna att rasa i den takt man gjort på sistone så räcker inte deras understöd till för att nå 50 procent och en majoritet i riksdagen. Då återstår alternativen Vänsterförbundet, SFP och de kristliga. Blåögd som jag är så ser jag SFP som det bästa alternativet, förutsatt att SFP VILL ingå i en regering och att siffrorna förblir tämligen intakta ett halvår framåt. Nu tror jag inte att Sannfinländarna bibehåller stödet när vi väl står där i april. Man kommer att öka, men jag tvivlar på att det står tolv procent i deras kolumn den 17 april. Det kan också gå så att SFP rent procentuellt inte behövs i nästa regering, men att de övriga partierna väljer att ta med partiet av språkpolitiska skäl. Det blir en fantastiskt spännande valrörelse, hur som haver..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s