Mötesveckan & jag.

Höstens första intensiva mötesvecka sparkar igång idag, morgonen efter det historiska riskdagsvalet i Sverige. Möten står på agendan varje dag fram till fredag, med fullmäktigemötet på torsdag som det klart viktigaste och mest intressanta. Före det ska det betas av institutionsrådsmöte, gruppmöte och en del annat. Valet i Sverige ja, ingen egen majoritet för Alliansen, men väl en seger över de rödgröna. Nu väntar en regeringsbildning där Reinfeldt är tvungen att söka stöd bland andra partier. När han uteslutit Sverigedemokraterna så är har han i princip bara Miljöpartiet kvar. De har sagt nej, men å andra sidan har de suttit i borgerliga regeringssamtal förr. Mona Sahlin och sossarna led ett nederlag modell större. Sahlin avgick inte igår, men frågan är hur länge hon kan sitta kvar i ledningen för det som en gång var Sveriges mest framgångsrika partiaparat. Frågan är också hur länge det rödgröna samarbetet håller. Gissningsvis inte så länge. Det är nu riksdagsarbetet börjar, det är nu motsättningarna kommer fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s