Inget att skylla på.

Vi finländare brukar vara ganska överrens om att svenskar överdriver idrottsframgångar, och att de hittar de mest fantastiska bortförklaringarna som finns när det går dåligt. Idag tvivlar jag på att ens den mest inbitne svensken hade hittat en bortförklaring till den finländska 0-2-förlusten i Chisinau.

  

Okej, man kan förklara det med att Finland var uruselt, för så var det. Man kan förklara det med att Sami Hyypiä åkte ut i 36:e minuten på en så kallad målchansutvisning. Enklast är det dock att konstatera att Moldavien var bättre på allt.

  

Finland testade inte ens Stanislav Malasco i hemmamålet under 90 minuter. Man kom sig inte för, man var inte tillräckligt bra. Finland hade inget som kan kallas anfallsspel. Jari Litmanen var så pass dålig att han byttes ut i paus. Kasper Hämäläinen kom in och var minst dålig av finländarna.

  

Otto Fredriksson var chanslös på de bägge målen, en frispark och ett skott med en elak studs. Han kan inte lastas för förlusten. Bröderna Eremenko såg vilsna ut och Roni Porokara var en skugga av den mittfältsmotor han visat sig vara stundtals.

  

Nu väntar Holland på tisdag, utan Hyypiä i mittförsvaret, och med en 0-2-förlust i ryggen. Det kan bli ett riktigt nattsvart kval detta.

  

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s