Steget före, klassen bättre.

Ŗver 4000 ögonpar bevittnade säsongens andra österbottniska derby på Sandviken ikväll. Matchen i sig var kanske inte den bästa som spelats på Sandviken i år (den har VIFK spelat, för övrigt) men det fanns ljusglimtar. Tony Björk var stundtals steget före både lagkamrater och motståndare. Framspelningen till 1-1 var briljant. ńn mer briljant och än bättre var Alexei Eremenko jr. Ingen kan säga att den finländska ligan håller någon högre klass, men det Eremenko visade idag var bättre, mer fyndigt och betydligt mer självsäkert än vad den finländska publiken är van vid. Det var ingen perfekt insats, men Eremenkos känsliga fötter, driv i steget och blick för spelet är något som väldigt få finländska spelare kan mäta sig med. Idag fick han och Jaro med sig 1-1. Det kunde ha varit 2-1 till de röda om Kåre Björkstrand nätat på Eremenkos framspelning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s