Grattis Webb!

Den före detta polismannen, 38-årige engelsmannen Howard Webb, dömer VM-finalen mellan Spanien och Holland på söndag. Väförjtänt, tycker jag, även om jag trodde att Ravshan Irmatov eller Yuichi Nishimura kanske låg lite bättre till. Irmatov är dock bara 32 år och har fler VM framför sig, medan Nishimura är jämnårig med Webb.

  

Webb har i mitt tycke gjort en fantastisk säsong så här långt, med en Champions League-final och ett lyckat VM-slutspel. Han är bäst i världens bästa liga, och därigenom är det också ganska logiskt att han får det finaste uppdrag en domare kan få inom fotbollen.

  

Webb får, rent teoretiskt, även döma kommande slutspel, i Brasilien om fyra år. Karriären kröns dock redan nu, vid 38 års ålder. Webb kommer att döma finalen tillsammans med sina landsmän Dann och Mullarkey, med vilka han har ett fantastiskt fint samarbete, match efter match.

  

Det som förutom samarbetet gör Webb till världens kanske bäste domare är att han inger respekt, att han har ett kroppspråk som de  flesta andra saknar, och att han så gott som alltid lyckas sätta en bra nivå i matcherna och sedan hålla den i 90 minuter.

  

Webb kommer att göra en bra VM-final, bra domare är bäst när det gäller.  

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s