Ingen match ikväll.

Vi får stryka matchen ikväll från min lista över uppdrag denna vecka. Egentligen ska jag inte kommentera det hela destomer, det blir bara fel. Dock kan jag säga att hemmalaget inte ville ha mig som domare, därför att jag är vän med flertalet spelare i motståndarlaget, på Facebook (!).

  

Man kan egentligen dra tre slutsatser. För det första så är Facebook väldans bra som verktyg om man vill spåra folk, för det andra så kan man tydligen, om man ska följa hemmalagets principer, byta ut en domare hur man vill. För det tredje så kan jag, om man ska följa samma principer hela vägen, snart inte döma fotboll alls. Det finns få lag där jag inte känner spelare.

  

Att man ifrågasätter en domares neutrailtet kan jag köpa, om man har egna intressen i en förening eller är släkt med någon spelare. Sådana matcher dömer inte jag, och knappast någon annan heller, i samma situation. Att man däremot börjar byta ut domare på grund av att man känner spelare i motståndarlaget, och att man gör det självmant är att gå för långt.

  

Nu blev kvällen ledig, vilket i och för sig inte är så dumt. Holland går till VM-final för första gången på 32 år ikväll. Det blir 2-0 mot Uruguay.

2 tankar på “Ingen match ikväll.

  1. Finns många domare som får matcher tilldelade fast de är involverade i hemmaföreningen, så det ska inte vara något problem bara man ser till att vara objektiv i bedömningen.

    • Precis. Så är det. Nu slutade det som så att jag fick döma, och det gick helt enligt ritningarna. Objektivt blev det, i mitt tycke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s