Regnet som förenar.

Oavsett om du befinner dig i Kapstaden eller i Karperö så har du regnet i nacken om du vistas utomhus ikväll. Skillnaden är väl bara att vi har några grader mer på kvicksilvertermometern här norröver. Det är ju trots allt bister vinter i Sydafrika.
Lika bistert verkar det vara i Italien. Gli Azzurri ser segt och svårstartat ut mot ett Paraguay som spelar fysiskt och dessutom fått hål på Buffon. En perfekt skruvad frispark och en vältajmad nick gör att sydamerikanerna leder i paus.
Nu är det upp till maestro Lippi att väcka de sina. Min personliga favorit är inte med, trots att han är en man av den gamla skolan, och trots att han förmodligen skulle kunna väcka Italien ur vilken dvala som helst. Det handlar om mannen som inte överger en gammal dam, mannen som inte låter La Vecchia Signora stå ensam. Det handlar om Alessandro Del Piero.

3 tankar på “Regnet som förenar.

    • Håller jag också med om, han var nog en stor bidragande orsak till VM-guldet sist, tillsammans med Cannavaro. Del Piero har åldern emot sig och är inte den som spelar varje match och inte fulla minuter heller för den delen. Däremot är han en spelare med hjärta och vetskap om vad som krävs för att väcka ett lag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s