Populism på hög nivå.

Man kunde ju ana att oppositionspartiet SDP skulle fortsätta på den inslagna banan och mana fram mer populism under den egna partikongressen i Joensuu. Steven Frostdahl beskyller den sittande regeringen arbetar fram en strategi som gör Finland enspråkigt finskt. Han tycker att de borgerliga partierna gjort ett dåligt jobb och vill bevisa att SDP gör det bättre med start 2011.
I sådana här fall är det viktigt att komma ihåg ett antal saker. För det första var det en SDP-regering som såg till att studentsvenskan inte längre är obligatorisk. För det andra har en så pass ledande politiker som Arttu Uhlgren framfört att Finland ska bli enspråkigt finskt. För det tredje är SDP i färd med att välja Mikael Ljungner till nya partisekreterare, en man som enligt egen utsago absolut inte talar svenska om han inte måste.
För det fjärde så har varken SDP eller den svenska falangen presenterat några som helst trovärdiga alternativ för HUR svenska ska tryggas, om den nu är så pass på fallrepet som man påstår.
Det man som betraktare bör lägga bakom öronen i dessa fall är att oppositionen alltid är den som gör saker bäst, och som är det mest redbara alternativet när det nalkas val. Det är alltid lättast att sitta i opposition, agera missnöjespolitiker och poängtera vad man är bättre på. Det är alltid enklast att inte behöva ta ansvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s