Tillåt mig tvivla.

Efter att ha sett Ryssland ta sig till VM-final i ishockey, med mycket möda och stort besvär, så är jag än mer skeptisk till vårt finska landslag. Dels därför att det finns länder som Ryssland som har spelare som är lojala och ställer upp, trots en lång, tung säsong i NHL och ett misslyckat slutspel. Vi har inte de spelarna, och vi har framför allt inte det spelet.
Tyskland visade hjärta, vilja och kämpaanda, något finländarna inte visste ordet av i kvartsfinalen i förrgår. Hela turneringen gick i princip i samma tongångar. Tyskland, som slutade på 15:e plats ifjol, spelar bronsmatch imorgon. De kunde, ville och vågade. Det är tre begrepp som Finland inte kan nämnas i samma mening som i år.

2 tankar på “Tillåt mig tvivla.

  1. Å andra sidan förstår man att spelarna inte orkar, då de spelat en tung säsong plus OS-turneringen.Inte ens vi åskådare orkar uppamma någon större entusiasm för VM. Kunde man inte lika gärna slopa VM under OS-år?Tacka vet jag Champions League:)

    • Jo, absolut förstår man att de är slitna, men ryssarna (som är ett speciellt folk med en speciell mentalitet, ska tilläggas) visar hjärta och ställer upp ändå. VM borde definitivt inte spelas under OS-år, vartannat år, som friidrotten, skulle räcka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s