Ibland undrar jag

Jag har skrivit om det förr på bloggen och kommer inte att göra någon längre story av det här i kväll. Jag nöjer mig med att konstatera att jag gjorde en bra match, men att de så kallade fotbollspelarna i FC Korsholm III inte levde upp till namnet. Det blev tre röda kort (endast ett direkt) och munhuggande.

NuPa, som gjorde livet surt för mig i somras, var hyggliga och nöjda. Så var även far på läktaren. Jag gjorde inga fel. Däremot kom det ord som inte tål att skrivas ur munnarna på de rödklädda, och stundtals fick man fundera om det inte vore enklast att bara blåsa av matchen.

Ibland undrar jag vad folk är gjorda av för skrot och korn. Hur ids fullvuxna människor ropa och skrika åt folk, hur ids man hota en domare? Hur är man egentligen funtad om man som fotbollsspelare inte gör annat än går in för att skada och bråka? Är man att betrakta som fotbollsspelare då? 

Jag behöver knappast påpeka hur sorgligt ledarna betedde sig. Det är inte ens värt att nämna. Förebilder? Jo, pyttsan.

14 tankar på “Ibland undrar jag

 1. En till sak du borde undra över är om du verkligen passar som domare, varje gång du skött visslandet har matchen spårat ur rejält medan andra domare utan problem har lyckats hålla spelet schyst utan att ge röda kort hela tiden, det börjar ha hänt lite väl många gånger för att kunna kallas en slump nu. Nånting måst väl ändå va fel när hela laget suckar då du kommer in på plan…Sen så borde väl en riktig domare som du tydligen anser dig vara kunna glömma gamla matcher, men istället så låter du FCKs motståndare göra lite vad de vill men direkt en korsholmare nuddar en spelare ska det visslas utan att vi ens har sagt ett litet jävla ord åt dej den matchen. Kommentarer som ”nå åtminståne e ja bättre på fotis än dej” som du sa förra sommaren då vi spela mot Solv visar ju bara ännu tydligare vilken toppendomare du är. Så förrän du fortsätter gråta om vårt beteende kanske du borde fundera lite på hur du själv beter dig på plan.

  • Det är ju i sådana fall tur att det inte är ni (FCK, tydligen) som bestämmer lämpligheten. Det gör förbundet, och det är de som betygsätter mig. Sedan, de gånger jag visat röda kort har varit just i matcher där nämnda lag varit ett av lagen på planen, bortförklara gärna det sambandet. Under fjolåret visade jag ut två spelare, i den match du nämner. Det är bara att kolla upp. Därtill glömmer jag visst matcher, det är sedan upp till lagen att uppföra sig. NuPa kunde det igår. Den kommentar du nämner ovan avslöjar ganska bra vem du är, och vågar man inte stå för det ens så undrar man nog riktigt vad ni är ute efter. Dessutom är jag felciterad ganska så grovt.Kallar ni ert beteende sportsligt eller rätt så undrar jag nog hur det ser ut när det är fel. Jag gråter inte över ert beteende, snarare tycker jag det är synd att man inte kan SPELA fotboll, det är ju liksom det ni ska gå in för att göra.

 2. Ganska roligt att på 2 år har FCK fått 5 röda kort och alla av marcus beijar på 2 matcher(fast du har dömt oss 2 ggr)!

  • Konstigt då om ni spelar så våldsamt då jag råkar döma. Och, OM jag skulle ha dömt dåligt igår, rättfärdigar det att man kapar benen av folk? Får man pyssla med sådant som är misshandel på gatan fast man tycker att domaren är dålig? Dessutom har jag dömt er betydligt fler gånger än så, utan röda kort.

 3. Kanske är det dags för FC Korsholm att rannsaka sig själva nu en aning. Om inte självkritiken är större än det som någon skrivit här ovanför så är det nog beklämmande. Domarinsatsen var, från läktaren sett, helt felfri. Samtliga, och då menar jag samtliga, kort som utdelades var befogade. Att man från FC Korsholms sida rättfärdigar beteendet man visade upp igår och till och med vill slåss med motståndarna efter matchen är horribelt. Det är rent ut sagt hemskt att se hur man uppträder. Det är, precis som Beijar skriver, inte fotboll man sysslar med.

 4. Uppenbarligen har förbundet inte sett en enda match där du dömt FCK…Och visst försöker vi spela fin fotboll, och oftast lyckas det väldigt bra, men ibland är det lite svårt då man redan vid 5 minuter efter avspark märker att domaren uppenbarligen har något emot oss. Försök snälla inte säga emot detta, alla ser det, utom kanske ”Åskådaren” som jag tror vi likagärna kan kalla för Pappa. Sedan så har jag ju inte kallat vårt beteende sportsligt eller rätt och inte heller rättfärdigat någonting, utan tvärtom, vi spelade ju verkligen fult, vilket leder oss tillbaka till min ursprungliga poäng som ni båda två verkar ha missat, nämligen att en bra domare låter inte något sånt hända. Angående att alla kort i gårdagens match varit befogade kan man ju ha delade åsikter om. Som exempel kan vi ju ta det gula kort som utdelades då en spelare sköt iväg bollen en bit efter avblåsning, en NuPa spelare gjorde exakt samma sak några minuter före, bara att mycket längre bort, dock inget kort åt honom, inte heller fick FCK spelaren en tillsägelse före du gav kortet, vilket ju kan ses som att du rent utsagt vill jävlas med laget. Dock verkar det gå i er släkt att endast söka fel i andra, medan man själv är perfekt.Sedan så anser jag att min identitet inte har något med detta att göra, som sagt är ju detta inte endast min åsikt, utan vad hela laget sagt.

  • Nej, det kan ha att göra med att ni inte spelar på den nivån. Jag har inget emot något lag, det har jag aldrig, då skulle jag inte kunna döma fotboll. Du säger emot dig själv rätt så mycket där, vilket du verkar missa. OM en domare inte vill att ett lag ska spela fult så stävjar han det med pipan och korten, det vill säga de vapen han har. Det var vad jag gjorde. Om ni då tycker att det är okej att göra som ni gör, det vill säga spela fult, så fine. Tydligen är er fina fotboll det samma som att riskera motståndarnas hälsa, men det får ni stå för helt och hållet.

 5. Det som rör fotbollen i denna diskussion låter jag stå för er som är insatta. Men som den s.k fotbollsspelaren säkert förstår kan jag ju inte låta bli att uppröras över det faktum att du väljer att dra in släkten i detta. Beror det på brister i din förmåga att diskutera sakligt eller har argumenten tagit slut? Osmakligt är vad det är, dels ett rejält övertramp och dels ett påhopp. Att du väljer att inte skylta med din identitet är också ett svaghetstecken, men visst, det kan jag ha överseende med. Skulle min förmåga att diskutera vara likvärdig med din skulle inte heller jag vilja skylta med vem jag är. 🙂

 6. Jag tycker att dessa sandlådediskussioner kan ta slut nu, släkten Beijar håller på sitt och sej och fotiskillarna på sitt.Det är inte ens fel om två kommer ihop sej!! Ibland är det kemin som ej fungerar och då blir det såhär. Så bägge parter: visa er vuxna nu- – ställningen är oavgjord, ingen segrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s