Tack för showen, David!

För si sådär elva år sedan skrev jag min första långa uppsats. Det var på årskurs sex i det som inte får kallas lågstadium längre. Med lång menar jag då flera a4-sidor, jag räknar alltså inte med de där som handlade om sommarlovet och skulle passa in på skrivstilsraderna i det blåvita häftet jag innehade då.

Istället fick vi ganska fria händer, för en gångs skull. Uppsatsen skulle skrivas på en dator, på vilken det fanns Windows 98 och där Google nog inte var så aktuellt. Istället använde vi oss av Altavista. Uppsatsen pyntades med grymt fula, visuella, rubriker komponerade i Word.

Min uppsats handlade om en då 24 år gammal fotbollsspelare. Han hade, och har fortfarande, namnet David Robert Joseph Beckham. Han hade nummer sju på tröjan och tillhörde världens finaste klubb. Beckham hade allt. Ett genialt spelöga, en gudabenådad högerfot, ett sinne att slå omöjliga frisparkar och världens bästa mittfältskumpaner.

Han bildade mittfält med Ryan Giggs, Paul Scholes och Roy Keane och slog bollar på Dwight Yorke och Andy Cole. Han var rågblond och hade den tidsenliga mittbenan kammad i kalufsen. Han var Gud.

Igår kan sagan om Beckham ha tagit slut. Beckhams vänstra hälsena gick av i mötet med Chievo på San Siro. Beckham haltade grinande av planen och ska idag opereras i Finland, av alla ställen.

Beckham hade planer på att spela sitt fjärde VM-slutspel till sommaren. Han skulle då bli den förste engelsmannen att göra det. 1998 åkte England ur turneringen på straffar i åttondelsfinalen mot Argentina. Beckham visades ut innan straffläggningen för en eftersläng.

2002 åkte man ut mot Brasilien i kvartsfinal, och 2006 förpassade Portugal England ur turneringen, även då i kvartsfinal. Årets VM skulle bli Beckhams stora revansch, hans sista dans i landslagströjan. Premier League-titlarna, FA-cuptitlarna och CL-titeln från 1999 skulle krönas med en VM-medalj.

Nu kan sagan om världens bästa högerfot ha tagit slut på ett regnigt San Siro. Vi får hoppas att så inte är fallet, att Beckham får ett mer värdigt avslut på sin karriär. VM blev i alla fall en profil fattigare redan nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s