Hej! Jag är helt vanlig!

”Hej! Jag är helt vanlig! I affären köpte jag mjölk och bröd, i kassan fyllde jag på min sons veckopengskonto..”

”Det är helt normalt att vara man eller kvinna..!”

Ja, som ni inbitna läsare kanske förstår är det inte jag själv som yttrat dessa fantastiska citat. Det är istället två reklamsnuttar för KPO:s S-banktjänster som spelas upp i affärer och varuhus runt om i landet. Det är, tro det eller ej, ingen dålig översättning, från svenska till finska. Det är lika bedrövligt på finska.

KPO brukar kunna hitta på de mest fantastiska ramsor, men dessa kan nog vara bland de bättre i historien. Det är nästan i klass med fjolårets sommarplåga. Den som löd så här: ”Finns det strandlejon i din familj, eller kanske soldyrkare?”

Nu är jag nog varken något strandlejon eller någon soldyrkare. Däremot är jag man och det verkar ju vara helt normalt. Jag är vanlig, och det känns helt fantastiskt skönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s