Blind

Kanske hade man OS-finalen på näthinnan. Kanske hade man blivit bortskämd med för bra ishockey under de senaste veckorna. Kanske hade man trott att den där sporten verkligen är något att vila ögonen på. Eller så var man bara blind idag, jag vet inte.

Orsaken till denna blindhet är Sports totala magplask mot D-Team i dagens slutspelspremiär på Kopparön i Vasa stad. Det var inte vackert, det var inte bra och det var absolut ingenting att vila ögonen på. Det tempo som Sport visade upp under fjolåret var som bortblåst. Ingenting hände. Ingen trafik framför målvakten, ingen intensitet, inget grovjobb.

Ett par idiotiska utvisningar och uselt spel av Suomalainen i Sport-kassen under förstaperioden gav 0-3 efter elva spelade minuter. Tre mål färre än Finland släppte in mot USA, notera, notera. Mikko Rossi kom in efter en period, spikade igen och gav Sport chansen. Tog man den? Nej.

Ingen av de högavlönade utlandsförstärkningarna klev fram. Det är en sak att producera poäng i seriespelet och en helt annan i slutspelet. Det syntes tydligt idag. Ska Sport alls spela vidare krävs skärpning i Jyväskylä imorgon. Annars kan hålet i kassakistan bli oövervinnerligt stort.

Nåväl, för att se denna snöiga tisdag från den ljusa sidan så har kandidaten tagit ett ordentligt skutt framåt. Jag har blivit erbjuden ordentligt med jobb under våren och jag har en kväll med bio och middag att se framemot imorgon. Klang och jubel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s