I väntan

I väntan på varmare väder sitter jag nu på Hultvägen 50 i fagra Karperö. Byns högsta punkt, för övrigt. Här har jag suttit hela halva förmiddagen tillsammans med farmors nya dator. Det rör sig inte om någon högteknologisk historia, snarare tvärtom. Vi handlade en ny burk igår, ty den gamla av årsmodell 2002 sjöng på sista versen.

Det jag nu fått fart på är en svart låda innehållandes XP, den där sista Windows-versionen som hade ett uns av 95-känsla i sig, ni vet. Ides inte köpa Windows 7 åt farmor då det trots allt är XP hon är van med. Sedan lär ju Microsoft strunta i att producera nödvändiga uppdateringar i framtiden, men den smällen tar vi då.

För övrigt så har jag fått post från högre ort idag. Närmare bestämt från Försvarsministeriet. Nu är det ingen reservövning i antågande (kallelsen kommer inte därifrån heller) eller något desto mer spännande det heller. Tvärtom. Det är tre försvars- och säkerhetspolitiska redogörelser, från 2001, 2004 och 2009. Kandidatavhandlingens grogrund. Mina biblar.

Som om det inte vore nog med fantastiska saker så här långt så ska eftermiddagen och kvällen spenderas i jobbets tecken. Fredagar är ju verkligen optimala jobbdagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s