Grattis Vasa!

Man får lov att gratulera metropolen Vasa till ännu ett förhastat beslut. Vasa stad sponsrar Sport, ni vet, hockeylaget som ska till ligan i år igen, med 60000 euro. 60000 pickadorer, under ett år då man drar in på skolor och omsorg, som en följd av den så kallade laman. Snyggt? Nej. Prejudikatsvarning? Ja.

Tydligen ser Vasa stad det som nödvändigt att aktiebolaget Vaasan Sport överlever. Man ser det kanske som en reklampelare för staden, som ett bra varumärke utåt. Men, vad gör man om hela bolaget rasar samman, går i konkurs och hela den biten? Vad har Vasa stads 60000 euro då haft för verkan?

Det finns långtifrån bara ett bolag i Vasa som lider av den ekonomiska nedgången, bolag som bidrar med mer statsandelar och skattepengar till staden än Sport någonsin kommer att göra. Ska dessa också få loss pengar ifall verksamheten börjar gå knackigt?

Kommentarerna på Vasabladet går i båda riktningarna, men det dummaste var ändå frågan om vad Korsholm sponsrar Sport med. Ingenting är svaret, och det borde väl gemene man förstå. Vi har våra egna föreningar att understöda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s