Idrottsgalan

Ikväll går så Korsholms årliga idrottsgala av stapeln. På Bernys. Fyra kategorier. Fyra vinnare. En förvirrad nämndordförande. Den sistnämnda är alltså jag. Jag ska vara där, skaka hand (nu när H1N1 lagt sig för stunden) och dela ut pris. Det är sådant man får göra som förtroendevald. Eller, får och får. Det är ett måste, stundtals.

Ikväll lottas också den största lottopotten i finsk historia ut. Sju miljoner euro. På ett bräde. Puhtaana käteen, eller vad dom nu säger. Jag har, tack vare min gigantiska vidskeplighet, lämnat in tio lottorader. Något säger mig alltid att jag skulle ha vunnit OM jag lottat, men den bistra verkligheten är ändå att man inte gör det, fast hur många rader man än lämnar in.

Nåväl, det är väl värt ett försök antar jag. Jag får leka miljonär tills jag kommer hem ikväll, slår på text-tv och konstaterar att jag har tre rätt. Som mest.

Imorgon ska Manchester United vinna på Emirates. Arsenal jagar i tabelltoppen. Rio Ferdinand är avstängd efter armbågen på Fagan i lördags. Wayne Rooney är i sitt livs form. Något säger mig att vi får se en väldigt bra fotbollsmatch imorgon.

Dagens historia: 77 år har gått sedan Adolf Hitler svor eden som tysk rikskansler. 41 år har gått sedan Beatles gjorde sitt sista offentliga framträdande. På taket på the Apple Corps kontor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s