Marco levererar

Pizzeria Marco Polo har Vasas bästa pizzor, så är det bara. En capricciosa med salami avnjöts idag och den var alldeles förträfflig, som vanligt.

Nu börjar vi ladda för kvällens fullmäktigedrabbning, här har ni förutsättningarna:

Korsholms kommunstyrelse har lagt fram förslaget om fortsatt samarbete som svar på KSSR-utredningen. Man har valt linje 1.

Fullmäktiges ordförande Lars Gästgivars kommer att föra fram ett förslag om en konsekvensutredning av det hela. Indirekt innebär detta en utredning av linje 2 och 3, som bägge betyder kommunsammanslagningar.

Gästgivars kommer att få stöd av gruppordförande Per Thomasfolk.

Den övriga SFP-gruppen lär följa styrelsens förslag, vilket ju räcker för att vinna en omröstning. Undantaget lär vara Michael Gädda som kommer att föra fram en slutkläm till förslaget.

Den finska grupperingen MSK kommer att begära en konsekvensbedömning av linje 3, men kan också tänkas stöda Gästgivars, beroende på talturer. Även Samlingspartiet kan tänkas stöda MSK och Gästgivars.

Detta är alltså förutsättningarna. Summa summarum så borde styrelsens förslag stå sig ganska starkt, men det lär ändå bli ett långdraget möte.

2 tankar på “Marco levererar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s