Williams är vår sista stora

På en av julfesterna i december påstod jag, som den urusle musiktyckare jag är, att Robbie Williams är vår sista stora popstjärna. Genast fick jag mothugg om att mannen i fråga knappt kan sjunga, att han är enbart är ute efter pengar och att han inte är att klassa som någon storstjärna. Det fanns till och med dom som placerade Britney före honom i rangordningen.

Nu, på senare tid, när frågan kommit fram så har jag fått mer medhåll. Sedan Michael Jackson dog har världen två stora poporakel kvar. Madonna och Robbie Williams. Madonna är väl i en klass för sig och något liknande kommer världen nog inte att få se. Vissa var beredda att kalla Madonna för den sista riktiga stjärnan, medan vissa inte ens tycktes komma ihåg att hon ju faktiskt är ett antal år äldre än Williams.

Varför är Williams den sista stora då? Dels tycker jag det för att han trots allt hållit sig kvar på världsscenerna trots diverse djupdykningar under årens gång. Dels tycker jag inte att det kommit fram någon värd benämningen efter honom, eller, har jag fel?

Williams har åstadkommit album som Life thru a Lens och I’ve Been Expecting You. Han har gjort sämre album, som Rudebox och gett ut Reality Killed the Video Star som svar på det föregående. Han reser sig, kommer tillbaka och drar sin publik trots lite sämre tongångar mellan varven.

Nu har jag inte glömt att han gjorde sig ett namn redan i pojkbandet Take That, men eftersom de inte sorterar in under mina favoritmusikkaterogrier så nämner jag inte dem alltför mycket.

Robbie Williams har själv sagt att han inte ser sig som den siste sanne popstjärnan. Han tycker att bland andra Lady GaGa har potentialen att bära fanan vidare. Den som lever får se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s