52 år

Senast på nyårsaftonen så uppnår kommunstyrelsen i Korsholm den aktiningsvärda medelåldern 52 år. Ledamöterna, som är 13 till antalet, ger en sammanlagd ålder på 676 levandsår. Delat på de 13 ger detta snittåldern 52 år.

Är 52 år då för mycket, eller rent utav för lite? Personligen skulle jag nog inte ha något emot en lite yngre kommunstyrelse. Nu ska man inte ta ifrån ledamöterna deras samlade kunskap och erfarenheter, men samtidigt så behövs det föryngring i alla led, i alla ledande organ och styrelser.

Kommunstyrelsen återväljs nästa år, för att sitta 2011-12. Det tror jag, och det tror de flesta andra också. En förändring i styrelsen skulle ha att göra med att någon ledamot skulle bli sjuk eller helt enkelt bara stiga av sitt uppdrag. Föga troligt som det ser ut nu.

Frågan kvarstår dock: är 52 år för mycket i snitt för en kommunstyrelse? Den yngsta ledamoten är 38 år, den äldsta 66. Rätt eller fel?

1 tanke på “52 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s