Att se ner på någon

Att få kritik är något jag lärt mig ta med åren. Som fotbollsdomare, politiker eller styrelseledamot så är det en del av ens vardag. Förr, när man var ny i gamet, så var det lätt hänt att man tog konstruktiv kritik på fel sätt, det vill säga att man trodde att personen i fråga enbart var ute efter att klanka ner på det man gjort eller gjorde.

Med åren har jag lär mig förstå vad kritik egentligen är. Jag har lärt mig att den konstruktiva är nyttig att ta till sig, medan den mindre konstruktiva är en sådan som får rinna av mig lika fort som den kom.

När människor sedan underskattar mig eller ser ner på mig så är det svårare att ”skrubba bort”. Här om sistone påpekade personer hur jag ska göra och borde ha gjort i ett fall som personerna i fråga inte kände till ens hälften om. Istället ville dessa påpeka hur duktiga de själva är, och vad de tyckte att jag borde göra. Egentligen handlade det om att jag borde hålla käften och göra som jag blev tillsagd.

Problemet var bara, och är fortfarande, att de som påpekade detta för mig, inte själva ser sina begränsningar och brister. Istället drunknar de i självgodhet och i tron på att det som de själva gör är det enda rätta. När sedan jag lägger näsan i blöt och snokar på ”fel sätt” så kommer åthutningarna.

Fel agerat tycker jag. Desto skönare ska det bli att överbevisa dom. När jag sedan gör det, så gör jag det med råge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s