På resande fot.

Efter två väldigt givande dagar i södra Finland är man lyckligt hemma i Karperö och det bästa soffhörnet i världen. Trippen söderut inleddes i torsdags, med flyg. Blue1 tog mig ner till hufvudstaden. Allt gick bra, om man räknar bort det att landstigningsgaten frusit fast. En svinkall buss tog mig in till centrum och efter lunch på I Love Food (varför finns inga sådana ställen i Vasa?) fotograferades jag i Kabelfabriken. Jag hade, till torsdags dato, inte blivit sminkad förr. Det är väl en upplevelse jag klarar mig utan i fortsättningen.

Ett besök på Cafe Esplanad med nationsordförande Fant, ett besök i nationshuset och en middag tillsammans med österbottningar och svenska stipendiater tog bussen oss till Otnäs. Ett par timmars sömn intogs innan bussen gick, igen.

Väl inne i hufvudstadens centrum hoppade jag på tåget till Åbo. Dryga 20 minuter försenad klev jag in på Kåren. Där spenderades sex timmar, i väldigt trevligt sällskap. Det tog mig fyra år att besöka Åbo, men det lär inte ta lika länge innan jag är där igen. Efter två tågbyten, i Tammerfors och Östermyra, var jag åter hemma på Skolhusgatan. Två dagar på resande fot gav ett blogginlägg som andas uppsats i fjärde klass, med rubriken ”Mitt sportlov”.

Nå, jag har bloggat igen, och bytt tema för 100:e gången. Uppdraget slutfört.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s