Böckerna.

 

Här ses fyra av de böcker jag mer än gärna skulle läsa just nu. Den första, Kalevala för lata, fick deltagarna i Mediespråk 2011. Den låter väldans intressant för en som inte orkar sätta sig ner med Elias Lönnroths lunta i famnen. Den andra, Stolt men inte nöjd av Sveriges förre finansminister Pär Nuder är intressant som bakgrundsbok när man följer jakten på en ny partiledare för sossarna i vårt västra grannland. Nuder har sagt nej, och något säger mig att det kan finnas ledtrådar i boken. Den tredje, Underbara dagar framför oss är den enda jag inte äger och kanske den mest intressanta. Den speglar Olof Palmes liv från ett sätt som andra böcker undviker, så här 25 år efter mordet. Den fjärde, Svenskan på offensiven eller intensiven av Kenneth Myntti är också den dagsaktuell och intressant. Med språkdebatten rasande kring hörnet vore det intressant att läsa om Mynttis syn på saken, även om jag kanske inte delar alla hans åsikter. Frågan som kvarstår är när man ska hinna läsa allt ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s