Bäst i världen.

Finland försvarade sitt VM-guld i innebandy efter att ha varit ett par nummer större än Sverige i finalen i Hartwall Areena. Marginalsporten innebandy är stor både i Sverige och Finland, och större än ett möte länderna emellan i en VM-final blir det inte. Mika Kohonen, han som allmänt sägs vara världens bäste innebandyspelare, visade vägen i 6-2-segern. Innebandyn genomförde sitt första VM med 16 deltagande lag i år. Det blev skrattmatcher som 39-1 mellan Sverige och Australien, men det blev också fantastiska matcher, där finalen var kronan på verket. Innebandyn är en sport som ska bli global, och som sakta men säkert kommer att bli det. Det internationella förbundet har också fattat galoppen med världsmästerskap. De ska spelas vartannat år, som tätast. Där om någonstans har ishockeyn något att ta efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s