Idioti.

Jag erkänner villigt att jag aldrig gillat FIFA:s ordförande Sepp Blatter. Jag gillar honom än mindre efter tre riktigt korkade uttalanden i veckan.
  1. VM ska göras roligare genom att man avgör oavgjorda matcher med straffsparkar direkt efter ordinarie matchtid. Ni läste rätt. Straffsparkar. Detta för att få bort den så kallade tråkfotbollen, där lagen inte vill eller kan spela offensivt. Istället vill Blatter införa ett hasardspel och lira rysk roulette i världens finaste turnering. Blatter vill göra VM till ett lotteri.
  2. VM ska senareläggas med en månad, för att storstjärnorna ska få vila upp sig. Det i sin tur leder till en rubbad säsongsstart på hösten för respektive lands liga ute i Europa. Istället för att fjanta sig i den frågan borde FIFA kunna införa ett obligatoriskt vinteruppehåll, och på det viset låta stjärnorna vila.
  3. Blatter hävdar att FIFA inte är korrupt. Något annat kan han givetvis inte säga om sin egen arbetsgivare. Att hävda att det var fotbollen som fick bestämma var VM 2018 och 2022 skulle avgöras är dock ren lögn. Det handlar om politik i fallet Ryssland, och pengar i fallet Qatar. Hade FIFA verkligen brunnit för fotbollen och glädjen kring den fullt ut hade man gett mästerskapen till England och Australien. Nu visar förbundet och Blatter sina sanna jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s