Strejken och dess följder.

Ingen kan ha missat att det rasar en strejk bland flygvärdinnorna och stewards inom Finnair. Ingen kan heller ha missat vilka följder strejken får. Uppskattningsvis 160 flygningar om dagen går om intet med följder för arbetslivet, turismen och Finland som nation. Någonstans skulle man önska att den strejkande flygpersonalen skulle ta förnuftet till fånga. ńr det verkligen motiverat att driva ett statligt flygbolag mot ruinen som man gör nu? ńr det verkligen motiverat att förstöra ett statligt bolags förutsättningar att överleva i en allt hårdare konkurens? Finnair bidrar med enorma summor till staten och är ett av de ledande bolagen i Europa, och bland de säkrare i världen. Vill man vara krass kan man säga att de som nu strejkar strejkar mot sina framtida jobb. Vill det sig illa kan Finnair bli utsålt, då bolagets ekonomi inte varit den allra bästa under senare tid. Vill det sig illa kan bolaget köpas upp och struktureras om. Då går inga flygvärdinnor eller stewards säkra. Finnair bidrar dessutom till den turism vi har i Finland. Ingen kan hävda att Lappland och dess företagare är särskilt roade av situationen. En strejk som den vi nu ser drabbar alla, oavsett roll i samhället. Det om något borde motivera till en snabb och kompromissfylld lösning. Jag har förståelse för de jobbförhållanden flygvärdinnor har, och att dessa har sina sidor. Däremot har jag ingen förståelse för att man inte ser vad följderna kan bli. Man strejkar för att strejka, och det är verkligt illa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s