Glädjevolternas tid.

Så här innan jul och nyår brukar bidragen till respektive lands melodifestivaler börjar dropap in. Ņr 2010 är inget undantag. I Sverige strider man om vem som egentligen ska få sjunga vilken låt, man ratar etablerade artister och släpper fram sådana som var populära på det glada 80-talet eller som är på dekis. Här i Finland släpper vi fram sådana som majoriteten absolut inte har hört talas om förr. Jag hör till majoriteten. Jag känner inte igen en enda av Saara Aalto, Automatic Eye, Cardiant, Sami Hintsanen, Johanna Iivanainen, Jimi Constantine, Jonna, Marko Maunuksela, Soma Manuchar, Milana Misic, Eveliina Määttä, Paradise Oskar, Tommi Soidinmäki och Stala & So. Inte heller det österbottniska inslaget Father McKenzie känner jag till. Nu erkänner jag också villigt att jag är både tondöv och totalt ointresserad, men namnet Paradise Oskar låter som ett namn som bara Finland kan stoltsera med.

2 tankar på “Glädjevolternas tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s