Mona, Sebastian och Zlatan.

En händelserik söndag börjar gå mot sitt slut. Far är firad, tårtan är uppäten och håret sitter kvar, trots att man fick god lust att slita det av sig när Anvia (eller Vasa Läns Telefon som jag vill att det ska heta) inte fick internet att fungera i Karperö.

  

Under denna söndag har Mona Sahlin hunnit meddela sin avgång som partiledare för Socialdemokraterna. Väntat och förmodligen också oerhört skönt för många inblandade. Sossarna förlorade sitt andra raka val, något som inte hänt på över 30 år, och när utfallet blir sådant rullar huvuden. Så är det bara.

  

Sebastian Vettel i en Red Bull-bil blev världsmästare i världens finaste bilsporttävling. Vettel blev den yngste någonsin och den förste Red Bull-föraren att vinna VM. Trots allt är F1 inte samma sak som det var bara för något år sedan. Orsaken heter Kimi Räikkönen. Så är det bara.

  

I Milano spelar Zlatan Ibrahimovic sitt första Milano-derby i rödsvart tröja. På San Siro, mot sin gamla klubb Inter. Säga vad man vill om Zlatan, men få spelare är så medialt förföljda som han. Få spelare kan stoltsera med klubbarna  Ajax, Juventus, Inter, Barcelona och Milan på meritlistan. Zlatan är de stora matchernas  och de stora klubbarnas man. Så är det bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s